Wat doen we?

 

De grootste charme van een familiebedrijf, kan op sommige momenten ook zijn grootste valkuil zijn. Het lange termijn perspectief, de familiebanden, de opvolgers,... het zijn allemaal typische kenmerken van een familiebedrijf die zeer begrijpelijk steeds in rekening worden gebracht bij elke beslissing.

Aan het begin van het traject zullen we de verschillende uitdagingen uitkristalliseren in drie trajecten: Bedrijf, Eigendom en Familie. En dit om de eenvoudige redenen dat per traject andere sleutelfiguren aan de knoppen draaien. Terwijl dit bij het traject 'Bedrijf' de dagelijks bestuurder en belangrijke sleutelfiguren/medewerkers zijn, zijn dit bij het traject 'Eigendom' de aandeelhouders en bij traject 'Familie' alle betrokken familieleden.

In onze intake bespreken we graag met jou waar je uitdagingen liggen waar wij ondersteuning bij kunnen bieden. 

Wat doen we?

Familiebedrijven hebben net als andere bedrijven te kampen met diverse uitdagingen. Eén van de grootste bekommernissen blijkt een gemotiveerd en bevlogen medewerkerskader, duidelijke en transparante communicatie, digitalisatie en automatisatie en de vele verwachtingen op de schouders van de bedrijfsleider, die naast expert ook meer en meer coach hoort te zijn.

meer

Een familiebedrijf heeft verschillende structuren: Naast een bedrijf met werknemers en sleutelfiguren, dient ook gekeken te worden naar de aandelenstructuur. Deze kan zeker verschillen van de functionele bedrijfsstructuur. In de intake bekijken we met jou hoe we deze structuur het best hanteren en welke beslissingen op dit niveau gemaakt worden. 

meer

Familiebelangen, tradities, gewoontes,… hebben zich in vele gevallen genesteld in het DNA van een familiebedrijf. Het werken met deze tradities maakt de werking ervan vaak zeer puur en menselijk. Al kan het aspect 'familie' ook zijn uitdagingen meebrengen. Je wil elkaar natuurlijk rond de kerstboom nog hartelijk kunnen ontmoeten. 

meer