Wat doen we?

 

De grootste charme van een familiebedrijf, kan op sommige momenten ook zijn grootste valkuil zijn. Het lange termijn perspectief, de familiebanden, de opvolgers,... het zijn allemaal typische kenmerken van een familiebedrijf die zeer begrijpelijk steeds in rekening worden gebracht bij elke beslissing.

Aan het begin van het traject zullen we de verschillende uitdagingen uitkristalliseren in drie trajecten: Bedrijf, Eigendom en Familie. En dit om de eenvoudige redenen dat per traject andere sleutelfiguren aan de knoppen draaien. Terwijl dit bij het traject 'Bedrijf' de dagelijks bestuurder en belangrijke sleutelfiguren/medewerkers zijn, zijn dit bij het traject 'Eigendom' de aandeelhouders en bij traject 'Familie' alle betrokken familieleden.

In onze intake bespreken we graag met jou waar je uitdagingen liggen waar wij ondersteuning bij kunnen bieden. 

Wat doen we?

Wij helpen jou in het (nog meer) professionaliseren van je familiebedrijf, klaar voor de toekomst. We doen een fit van jouw competenties en ambities met het organogram en brengen structuur in de verschillende overlegmomenten

meer

Wij bekijken met jou de verdeling in eigendom. Wat is voor jou, je gezin, je hele familie en de volgende generatie het meest logisch, duidelijk en transparant? 

 

Familiebelangen, tradities, gewoontes,… hebben zich in vele gevallen genesteld in het DNA van een familiebedrijf. Het werken met deze tradities maakt de werking ervan vaak zeer puur en menselijk. Al kan het aspect 'familie' ook zijn uitdagingen meebrengen. Je wil elkaar natuurlijk rond de kerstboom nog hartelijk kunnen ontmoeten. 

meer