Onze aanpak

Atlas and Arrows

Adviseurs voor familiebedrijven

Facts & Figures

77%

van alle ondernemingen met personeel in België zijn familiebedrijven. (Maart 2021, Bron: FBN Belgium) 

25%

van de familiebedrijven staat voor een overdracht in de komende 5 jaar. (Maart 2021, Bron: FBN Belgium) 

70%

van onze klanten zien we het volgende jaar terug. We vinden het belangrijk tevreden klanten aan ons te binden. (Referentiejaar 2020) 

60%

van de medewerkers in een bedrijf klaagt over work life balans. En ook voor jezelf is het belangrijk de juiste zaken te delegeren en je te focussen op wat moet. (Bron: Medewerkerstevredenheid, referentiejaar 2020, AaA) 

Wat doen we?

Familiebedrijven hebben net als andere bedrijven te kampen met diverse uitdagingen. Eén van de grootste bekommernissen blijkt een gemotiveerd en bevlogen medewerkerskader, duidelijke en transparante communicatie, digitalisatie en automatisatie en de vele verwachtingen op de schouders van de bedrijfsleider, die naast expert ook meer en meer coach hoort te zijn.

meer

Een familiebedrijf heeft verschillende structuren: Naast een bedrijf met werknemers en sleutelfiguren, dient ook gekeken te worden naar de aandelenstructuur. Deze kan zeker verschillen van de functionele bedrijfsstructuur. In de intake bekijken we met jou hoe we deze structuur het best hanteren en welke beslissingen op dit niveau gemaakt worden. 

meer

Familiebelangen, tradities, gewoontes,… hebben zich in vele gevallen genesteld in het DNA van een familiebedrijf. Het werken met deze tradities maakt de werking ervan vaak zeer puur en menselijk. Al kan het aspect 'familie' ook zijn uitdagingen meebrengen. Je wil elkaar natuurlijk rond de kerstboom nog hartelijk kunnen ontmoeten. 

meer

Onze aanpak

Zoek je een expert? Zoek je brede ondersteuning? Zoek je een interimmanager of deelnemers voor je Raad van Advies? Atlas and Arrows is dé partner voor jouw familiebedrijf.  

meer

Individuele coaching - Atlas and Arrows

Opleidingen

Het kan verfrissend werken om een onderwerp uitgelicht te krijgen vanuit een theoretisch of methodisch kader. Het geeft je inspiratie een boost en je intenties wat meer vorm. Voor 2021 werkten wij een online traject uit. Wij deden ons best om die onderwerpen te kiezen die nauw aansluiten bij de vraagstukken die onze klanten ons voorleggen. Klik hier voor de juiste data en onderwerpen. 

meer

Opleidingen Atlas and Arrows